Eleanoreriksson

Här läser ni om mitt liv och mina tankar. Mitt stora inträsse är att rida. Hoppas du fortsätter läsa min blogg så får du en kaka :)

Täby C

Publicerad 2013-02-28 14:04:38 i

Idag ska jag till Täby Centrum och bara gå runt med en kompis, sen ska jag till stallet (Efraimsberg) och ta in hästarna. Och sen ska jag typ hem igen...

1D Wolrd

Publicerad 2013-02-23 21:36:33 i Allmänt,

Hej Hej Boggen!
Idag är det lördag och jag mår bäst (:
 Imorgon ska jag sova hos Tova med Tindra för vi ska åka till 1D Wolrdpå måndag.
Det är ju den nya affären i stan som öppnade i dag. Är sjukt taggad!
Det som jag troligt viss kommer köpa är en One Pice som det står 1D på ryggen och One Directon på benet.
Och ett par hörlurar som det står 1D på, och ett par vantar som det oxå står 1D på.
Är jätte glad! Men passa på att åka ditt för den har bara öppet in 15 dagar! Sen flyttar affären till andra städder i
Europa.Ska vi oxå ditt eller har ni redan varit där? (:
 
Bild från Goolge i affären! Så himla häftigt!

Dressyren...

Publicerad 2013-02-20 08:07:50 i

Jag vet inte vad som har hänt med mig. Men jag har helt plötsligt börjat älskat Dressyr! Jag kanske tycker att det har gått så dåligt med hoppningen, och bara blir arg när det går dåligt! Så tycker jag väll att det är roligare med Dressyr där det faktisk går bättre (: Men jag kommer aldrig sluta att älska hoppning, men jag kommer nog kanske ta det lugnt med det och börja lite smått träna Dressyr med Cara och Sputnic. Gillar ni oxå Dressyr? Eller gillar ni mer Hoppning??

TRC text!

Publicerad 2013-02-18 15:17:51 i

Idag ska jag till Täbyryttar Center. Jag ska kanske ta med min hund :) Ska vara med kompisar och så ska Elsa (min hund) kanske få träffa en annan tjejs hund! Ska bli intressant! Hoppas ni kommer!

Ridövning: Bästa uppvärmningen inför hoppning

Publicerad 2013-02-17 22:27:47 i

Galoppbommar gör underverk med hoppekipagen - och det sliter inte på hästarna. Här kommer B-tränaren Mia Granes favoritövning för uppvärmning.




- Att galoppera över bommar är något jag gör på nästan varje träning. Man får en så bra känsla för vilken galopp man har, säger Mia Grane - B-tränare i hoppning - som lånat övningen från Henk Noreen.
Många som ska rida den här övningen för första gången får problem på ena eller andra sättet.
- Hemligheten är att komma in bra på första bommen så att man kan vara lugn till andra och tredje, säger Mia. Sätt en bra galopp och håll den genom svängen.
Hon brukar rekommendera sina elever att göra några bomövningar dagen innan de kommer till träning, så att de är lite förberedda.

Lär sig galoppen
- Den här övningen är bra för ryttarens avståndsbedömning och för att lära sig att reglera hästens galopp. Du kan göra det här varje dag utan att det sliter, men du får ändå öva på väldigt mycket.
Det är svårt för många att hålla igång galoppen i sväng, det här ger bra träning, menar tränaren.
- Man får ett kvitto: Hur lång galopp har jag? Det är vanligt att man inte riktigt vet.
Försök att ha bommen mitt i galoppsprånget så att du har hästens framfötter en bra bit från bommen. Annars blir det lätt att de trampar på bommen med bakbenen.
Rid som om det var ett hinder, med tanke på var du ska placera bommen.
- Men försök att sitta ner när du gör det här, ställ dig inte upp för då hoppar hästen ofta iväg och tappar sin balans. Gör det här i en vanlig sits.

Bygg så här:
Lägg tre bommar på varje långsida i ridhuset, innanför spåret. Det ska vara 15 meter mellan bommarna.
KORT RIDHUS? Använd två bommar på varje långsida.
UNGHÄST? Använd två bommar på varje långsida. Det här är ett bra sätt att vänja unghästen vid att korta sig, eftersom det är korta sträckor (mellan bommarna) det handlar om.
LÄTTARE? Använd två bommar i stället för tre.
SVÅRARE? Höj upp bommarna med kavallettiblock.

Gör så här:
Börja med att rida med fyra språng mellan bommarna. På 15 meter innebär det en "vanlig" galopp (tremeterssprång).
- Det går ofta för sakta, för det är en ganska kort sväng när man vänder upp. De flesta rider lite för kort och får öka på till andra bommen, och då blir det trångt till tredje.
När du rider på bommarna på båda långsidorna blir det ganska tajta svängar. Se till att hålla igång galoppen i svängarna.
När fyra språng fungerar bra är det bara att börja experimentera. Kan du rida på fem korta? Fyra mellan första bommen och andra - och fem mellan andra och tredje?


Källa: Hippson.se

Hej svejs

Publicerad 2013-02-16 09:15:34 i

Idag så ska jag till Röningeby.
Jag ska leda hästar och sen rida...
Jag ska möta min kompis där, så vi ska vara med varandra!
Igår var det ju Stallvärdinna ridningen och jag red Milou (stavning) och det gick jätte bra!
Han är ju en ung häst, och kan inte så mycket och är ganska busig ibland! Men han var jätte snäll, jag försökte få han på tygeln... Fast ja, det gick ju lite sådär... Men i galoppen var han hur fin som hälsat! Han kan sparka bakut ibland men det gjorde han bara två gånger (: Nu ska jag åka, hejdå!

Stallet

Publicerad 2013-02-14 19:22:22 i

Hej, idag var jag i stallet.
Jag åkte direkt efter skolan! Jag började med att äta, sen gick jag och mockade hos Jullan. Sen borstade jag henne i ungefär en halvtimme. Sen tog jag på hennes inne täcke.

Sen gick jag och mockade hos Ozzy. Sen borstade jag han i en halvtimme. Och sen var jag med kompisar och sen åkte jag hem (: Ska rida imorgon, hoppas på Goldie (:

God morgon...

Publicerad 2013-02-14 07:47:35 i

.. Nu ska jag klä på mig och åka till skolan, sen efter skolan ska jag dra till stallet, och typ vara med kompisar och Ozzy (: Jag red inte Sputnic i går utan han fick villa igår, för jag kände mig inte så bra...
Men ska se om jag ska rida han idag istället. Nu måste jag dra till skolan, ha en bra dag!

Agility

Publicerad 2013-02-13 17:46:52 i

Nu ska jag och min kompis ut och hoppa Agility med min hund Elsa. Ska göra det i någon timma ungefär för Elsa måste ha ganska mycket kondition... (;

Tråååkkkk

Publicerad 2013-02-12 13:26:17 i

Idag var jag hemma för jag blev dålig i magen och lite ont i huvudet...
Och det var Friluftsdag (stavning) och då är det kanske inte är så kul att vara ute en hel dag utan toa och vara dålig i magen :P men jag missar skolridningen, jag mår ju bättre nu, så jag ska försöka ta mig till stallet senare och rida kvälls ridning (: Det är dressyr då så jag ska fråga Silvana om jag får rida baracka då kanske. Hoppas ni har det bra! Hade ni Friluftsdag idag? Och vad gjorde ni??

Trööööttttt

Publicerad 2013-02-10 21:55:10 i

Hej hej bloggen, idag var det hopp tävling, och jag hade Brown Boy (: Det gick faktiskt jätte bra, jag blev tyvärr inte placerad... Men jag är nöjd en då! Vi taggar på tills nästa tävling! Ha det bra så hörs vi.

ni får lov att vara super arga!

Publicerad 2013-02-06 23:47:19 i

Asså gud förlåt få så sämst updatering dom senaste dagrna/veckorna! Men jag har haft så sjukt mycket i skolan, jag har varit sjuk så har varit tvungen att ta igen alla läxor, jag har haft prov i idrott och så har vi ni nattionela prov i Svenska...
Men nu ska jag ta och skärpa mig ordentligt!!!!

SLEEP OVER

Publicerad 2013-02-03 17:00:37 i

Inatt sov jag hos Elvira, vi var först i stallet och kollade på Ponny Cupen, sen åkte jag hem och duschade och sen åkte jag till Elvira. Det var jätte kul, hon har Undelater (stavning) Mamma ska kanske sköpa en undelat, för hon hade en när hon var mindre och hon saknar den så vi ska kanske köpa en... (: sen idag på morgonen när vi åt frukost så fick en av fåglarna komma ut och sita med oss (; <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela