Eleanoreriksson

Här läser ni om mitt liv och mina tankar. Mitt stora inträsse är att rida. Hoppas du fortsätter läsa min blogg så får du en kaka :)

God morgon

Publicerad 2013-01-30 07:29:37 i

God morgon, nu här hemma hos mig är klockan 07.00 och jag har precis gått upp för att äta frukost. Idag har jag franska glosser, men dom kan jag som en plätt. Hahaha! gufd vad dum jag lät där! Igår på profilen hade jag River, han var jätte duktig! sen på min andra ridlektion så fick jag Obelix, vi hade markatbete, och vi hoppadr oxå lite, men då var han hur fin som hälst! och jag fick BARA beröm!! (: nästa vecka har vi hoppning, så hoppas på Ozzy eller Obelix då.

krossat hjärta!!!!

Publicerad 2013-01-27 22:03:16 i

Ja... mamma och jag har bästemt att jag inte ska köpa Måns. Mamma sa att det var för långt bårta och att vi inte haf råd just nu..... Jag säger bara FML!!!!!!!! Jag kommer sakna han då det gör ont! jag älskar han över hela mitt hjärta, och kommer alltid att göra det!!!! <3



I <3 U

Tråkigt!!!!!

Publicerad 2013-01-25 17:29:15 i

Har jätte tråkigt nu!! Vill ut och hoppa med Elsa men orkar inte. Vi får se om jag gör det sen...

Sjukvården..

Publicerad 2013-01-24 12:00:03 i

Nu har jag kommit hem frågan sjukvården... Dom kollade lite på mig och sen fick jag gå och ta ett hals prov och en spruta i fingret, den gjorde inte så ont, bara efter, för den började svida lite! Men dom kom fram till att jag har "nässelutsalg" (stavning) och något mer men det vet jag inte va det heter. Så nu ska jag äta "penicillin"... Men jag SKA till skolan!! Hehe.

Det blir bara värre

Publicerad 2013-01-23 20:06:48 i

Jag blir bara sjukar för varje timme som går... Jag blir helt galen!! Jag vill inte vara sjuk... ååååå!!!!!!!! Nu hostar jag, och jag är typ förskyld... Jag får se om jag kommer vara med på hopp/markarbets kursen... Hoppas på 100% att jag kan gå endån! Hopppppaaaaassssss!

...

Publicerad 2013-01-23 11:14:05 i

Idag är jag hemma bara för att jag har fått en allergisk reaktion, så jag mår inte så bra, men bättre, jag kommer nog gå till skolan imorgon! Jag var helt svullen i ansiktet i morse så jag kan inte gå till skolan då...

Markarbete, hoppkurs

Publicerad 2013-01-21 21:34:57 i

På torsdag ska jag gå på en Markarbetet, Hoppkurs på TRC. Jag fick en plats idag, bara för att jag Messade Eva så fort jag kunde (:
Det är samling klockan 15.15 och sen får man reda på vilken häst man ska ha. Jag hoppas jag går Goldie elle Ozzy! Men jag hoppas oxå på att jag får Rufus XD bara för föra året så hade jag han och då gick det lite si sådär! Han blev lite bussig och skena rakt in i mitten och började bocka... Men det gick bra, jag ramlade inte av, men jag blev ju arg och chockad! Så jag hoppas att jag får han, vet inte varför, men bara vill. Men hopas såklart mest på Goldie eller Ozzy.

Täbban

Publicerad 2013-01-20 15:16:04 i

Nu ska jag och min kompis till Täby Centrum. Ska möta en till kompis där, och typ bara hänga lite... Sen får jag se vad jag ska göra! Ha det bra!


(Vendelas bild)

Dagens aoutfit

Publicerad 2013-01-19 12:12:32 i videor,

Fik en kommen tar om att jag då skulle göra en video ungefär var tredje dag om dagens outfit så här kommer första ;)

Uppåt igen!

Publicerad 2013-01-18 23:28:08 i

Det har går lite upp och ner när det gäller ni blogg läsare. Först är det jätte många som läser bloggen, och sen är det jätte lite.. Men nu har det varit många hela tiden tycker jag! Det blir jag jätte glad för! Skulle bli jätte tacksam om ni spred och berättade till era kompisar att dom ska läsa min blogg! (:
Och så får ni ta och kommentera mycket mer! Ni får säga vad jag ska göra och sånt! Då blir jag super glad!

På ge!!

Publicerad 2013-01-18 21:43:05 i

Nu håller jag på att göra en ny header! Så det kommer förhoppningsvis upp på bloggen i kväll (:

Vaknat som en sol stråle!

Publicerad 2013-01-18 09:47:40 i

Ja... rubriken säger väl allt?! Idag vaknade jag som en sol stråle, det var så ljust och fint ute så man kände bara, nej, nu måste jag gå upp!!
Jag är hos min pappa nu, så villar och tar det lugnt här, har en vette kudde på magen. (IGEN!) Men det är så himla himla skönt! Man får inte lika ont i magen då, och man mår inte lila illa. Så jag tipsar det till alla där ute som har eller brukar ha ont i magen!
Ligger iallafall och kollar på MTV så kommer det mer uppdatering sen!

Bättre och bättre...

Publicerad 2013-01-17 21:37:14 i

Börjat må bättre nu, jag skulle igentligen kunna gå till skolan imorgon, men mamma sa att jag skulle vara hemma och ta det lugnt och veta att jag verkligen är 100% frisk! Men aja, ska bara sova imorgon och dricka blåbärs soppa... <3

Hoppövning: byt galopp

Publicerad 2013-01-17 11:55:39 i

A-tränare KG Svensson tipsar om en enkel övning för att lära hästen galoppombyte. Det är sällan något kan gå fel i den här övningen, som till stor del handlar om att repetera för att hästen ska ta in de korrekta hjälperna för bytet.
- Jag förespråkar att man börjar med den här typen av övningar tidigt i hästens utbildning. Hästen byter galopp naturligt även som föl, därför finns det ingen anledning att vänta med att ta in den här sortens övningar i hästens utbildning. Men man ska alltid se till individens utveckling innan man tar sig an något nytt, säger KG.

Volt tillbaka mot bommen
Hans elever får ofta göra den här övningen, som bygger på tajming från ryttarens sida.
Den upphöjda bommen placeras i ett av ridbanans hörn. Ryttaren kommer i galopp längs långsidan och på mitten av långsidan görs en volt tillbaka, i galopp.
- Det är viktigt att galoppen varken är för stor eller för liten. Ryttaren får inte sitta och smyghålla i tygeln, men inte heller rida på för fort, säger KG.
När man vänder upp hästen på bommen ska den vara rakriktad för att sedan ledas in i hörnpasseringen som bommen ligger i.
- Ryttarens blick och följsamhet är viktig. Ytterskänkeln touchar lätt hästens sida över bommen och innerskänkeln trappas nedåt och inåt. Ryttarens axlar ska leda vägen in i det nya varvet. Ryttaren får inte gå emot hästen i språnget, då blir det mycket svårt för den att byta galopp, säger KG.

Repetera många gånger
Att bommen är upphöjd på insidan innebär att hästen får lättare att byta rent med bakbenen, menar KG.
- Det blir ett naturligt byte i hörnpasseringen, väggen eller staketet bromsar hästen samtidigt som den leds in i det nya varvet.
Målet med övningen är att man så småningom ska kunna ta bort bommen och göra bytet utan den, på samma spår.
- Ju mer du repeterar och hästen gör rätt, desto snabbare lär den sig. Men samspelet är viktigt för att det ska bli så naturligt som möjligt för hästen, säger KG.

Källa: Hippson

Sjuk.......

Publicerad 2013-01-16 13:02:31 i

Ligger här hemma och är sjuk... Har JÄTTE ont i magen och huvudet och mår lite illa oxå... När man har hem hund så måste man ju tvingas gå ut med henne. (Jag är ensam hemma)
Så nu ska jag gå en liten runda med Elsa och sen in och kolla på film👍
Har en varm vete kudde på magen så det känns lite bättre...

Hiss/Diss

Publicerad 2013-01-13 00:17:14 i

Skicka bild till Instagram: Line_eriksson
Skicka bild på KIK: Line1D
Ps: det blev ganska så mycket stavnings fel i förs inlägget... Men igga det bara! Det är min mobil som är lite konstig bara...
Puss :*

Hiss/Diss

Publicerad 2013-01-13 00:10:55 i

Nu tänkte jag ha en Hiss/Diss.
Ni får maila en fin bild på dig och en häst när ni rider, (du kan oxå skicka på KIK eller ragga mig på Instagram) sen så tänger jag upp bilden på bloggen och skriver lite saker om den :)
Du gör så här:
Du postar bilden på Mail eller KIK.
Om du följer mig på Instagram kan du tagga mig på bilden och skriv Hiss/Diss.
Det måste helst vara en bild när du rider..
Sen kommer bilden upp här, när jag har skrivit en fin kommentar till den (:
Lycka till <3

KIK . INSTAGRAM

Publicerad 2013-01-12 17:37:07 i

Om du har frågor eller bara vill prata så "kika" mig hjärna på Line1D
Eller om du vill se mina snygga bilder och lika dom så följ mig hjärna på Imsatgram Line_eriksson
Puss puss :*

In true love! <3

Publicerad 2013-01-10 21:04:05 i

Jag är dålig på engelska men jag kan säga "I love you" Jag är dålig på matte men jag vet att du kan räkna med mig. Jag är dålig på geografi men jag kan berätta för dig att du bor i mitt hjärta <3

Tja tja!

Publicerad 2013-01-10 18:37:28 i

Tja, idag var jag i täbban, och köpte lite saker. Sen åkte jag till stallet och var med Lina och Tova<3 Imorgon ska jag ditt igen efter skolan och på fredag blir det en plugg dag...
I helgen ska jag kanske rida Carra och kanske Sputnic. Med Carra blir det Dressyr, och med Spunic blir det ridhuset (på TRC) eller uterittttt. Men får se...

God natt

Publicerad 2013-01-08 22:38:07 i

Nu ska jag sova, nu väntar en tråkig skoldag på andra sidan.... -.- :P

God natt

Publicerad 2013-01-07 01:04:11 i

Nu ska jag sova, ska sova som en kung! Fyller 13 imorgon!!!!! <3 är jätte glad, jag känner mig typ gladare nu bara för jag blir tonåring... Aja, sen imorgon.

Kompis...

Publicerad 2013-01-07 01:02:38 i

..Nu är jag hos min kompis Maria. Jag ska fira min födelsedag här! Eller ja, bara halva... Men nu ska vi äta Tachos (stavning) och sen ska vi kolla på film och äta Chips, och sen ska vi spela på Wii. Bilder kommer sen!
Pusssssss! :* <3

God natt

Publicerad 2013-01-06 00:32:46 i

Ledsen men jag har inget internet nu för jag är hos min med ryttarhäst. Men ska gen imorgon så då blir det mer uppdatering. Nu ska jag sova så god natt! :*

Sluta!

Publicerad 2013-01-05 11:34:55 i

Sluta att hålla på med mig! Jag vill inte göra så stor grej av det här men jag vill bara säga att det inte är så snällt!! Jag tror jag vet vem det är så sluta innan jag kollar IP!! Och det ska jag endån göra idag! Och då är du fast!

jump and win

Publicerad 2013-01-04 13:15:56 i

Idag var det Tävling. Jag hoppade Rufus. Han var jätte duktig men lite bussig i början... Jag skälv tyckte att det gick lite sådär... Men det gick bra. Och jag skattade ju såklart på att vinna men jag kom fyra.....
Men jag är nöjd endån! My, vann på Goldie. Taggar på att vinna nästa gång istället!!

Om frågestunden

Publicerad 2013-01-01 17:12:04 i

Jag skulle bara vilja säga en sak om frågor stunden. Om ni ska fråga och kommentera så vill jag inte att ni ska säga taskiga saker om någon!! Det gör bara mig ledsen... Och den personen oxå. Tänk om någon skulle säga det om dig... Men jag anklagar ingen. Men tänk på det nästa gång iallafall.

❤OZZY❤

Publicerad 2013-01-01 02:18:50 i videor,

Tänkte bara säga att nu är det bara 6 dagar kvar till Monica Ozzys 1års dag :') jag älskar dig! ❤❤

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela